Sluit menu

Poldermodel: Jacky’s Lunchcafé

10 okt 2016

Sinds 15 augustus drijft Esther Lagerweij Jacky’s Lunchcafé aan de Vlaardingweg. ‘In de horeca gaat het erom mensen blij te maken. Ik zou niet achter de schermen willen werken, dan zou ik het contact met klanten veel te veel missen.’

Bedrijf: Jacky’s Lunchcafé
Adres: Vlaardingweg 66
Werkzaamheden: Verzorgen van lunches, catering en feesten
Medewerkers: 6
Website: www.jackyslunch.nl

Wie is Jacky?

Dat is mijn dochter van tien. Omdat ik haar nu zo weinig zie, is ze door de bedrijfsnaam en haar grote foto op de muur, toch bij me.

Waarom zie je haar zo weinig?

Omdat ik twee horecazaken run. Elf jaar geleden ben ik Lunchroom Stricklede op de Strickledeweg begonnen. Maar omdat we daar weg zouden moeten, ben ik naar iets anders gaan uitkijken. Net toen ik besloten had hier iets nieuws te openen, hoorde ik dat we toch konden blijven. Nu heb ik er dus, min of meer per ongeluk, twee.

Kom je uit een ondernemers-geslacht?

Jazeker. Op mijn veertiende stond ik al te bedienen in het eetcafé van mijn ouders. Na de middelbare en de hotelschool ben ik Lunchroom Stricklede begonnen.

Hoe zijn de eerste paar maanden verlopen?

Prima. We hebben veel vaste klanten, zowel voor lunches en borrels als voor catering voor bruiloften en andere feestjes, ook op locatie. Ik heb ook veel aan mond-tot-mond-reclame en aan reacties op Facebook en Iens.nl. Gelukkig zijn die allemaal superpositief. Dat doet me echt goed.

Wat is de huisspecialiteit?

Jacky’s friet. Dat is de opvolger van de Kapsalon, let maar op. Er zijn twee varianten: friet met warm vlees (of pittige kip), gebakken champions, paprika en ui met mayo en huisgemaakte pindasaus (of chilisaus). Oja, en de Rotterdamse borrelplank

Mijn vader zei altijd…

Ga voor een baas werken, kun je lekker altijd om 17.00 uur naar huis.  Dat advies slaan we dus beiden in de wind. Zestig uur per week is geen uitzondering.

Het is al bijna weer Kerst, kun je lekker uitrusten…

De laatste drie jaar hebben we geen Kerst gevierd. Staan we om half vier ’s ochtends salades te maken en broodjes af te bakken voor een goede klant.