Sluit menu

Hennepkwekerij ontmanteld, Instanties blijven controleren

15 jun 2016

De gemeenten Rotterdam en Schiedam willen duidelijk maken dat er op het grootste bedrijventerreinen van Nederland geen plek meer is voor criminele activiteiten. Het afgelopen jaar zijn er zo’n veertig acties geweest tegen dubieuze bedrijven.

Tijdens de controles kwamen er verschillende criminele activiteiten aan het licht. Wietplantages, heling, verboden steekwapens, aftappen van stroom en uitkeringsfraude, om er maar een paar te noemen. Twee bedrijven zijn op last van de gemeente gesloten. Begin februari trof de politie een wietkwekerij aan in een loods aan de Alblasstraat. Er stonden ongeveer vierhonderd planten in het bedrijfspand. Er zijn geen aanhoudingen verricht. Wel zijn de planten vrijwel direct vernietigd.

Controles voortzetten

‘Je moet niet gek opkijken als we de komende tijd weer eens een straat afzetten’, zegt wijkagent Marijn Bravenboer. ‘Ook dit jaar blijven we namelijk regelmatig contoleren, samen met instanties als de douane, DCMR, UWV en de belastingdienst.’ Sommige ondernemers vinden dat steeds de nette bedrijven controle krijgen. ‘Dat is zeker niet zo’, verzekert Bravenboer. ‘Als alles in orde is, zijn we zo weer vertrokken. Gelukkig zijn meeste ondernemers positief over de acties en zien ze de resultaten.’