Sluit menu

Oproep: Doe mee aan ‘Camera in Beeld’

07 mei 2020

Veel ondernemers gebruiken camera’s voor het houden van toezicht en het beveiligen van hun panden en goederen. Ook steeds meer particulieren gaan hun eigendommen beveiligen met camera’s. De politie gebruikt in het dagelijks werk vaak camerabeelden om misdaden op te lossen. Om te weten waar camera’s geïnstalleerd zijn en wat zij ‘zien’, maakt de politie gebruik van een databank, genaamd ‘Camera in Beeld’. Met deze databank kan de politie nog sneller zien waar in de buurt van een misdaad (bijvoorbeeld een inbraak) zich camera’s bevinden die mogelijk beelden van de dader hebben. Hierdoor kunnen daders sneller worden gepakt.

Wat is ‘Camera in Beeld’?
Camera in Beeld is een politiesysteem, die alle (particuliere en overheids-)camera’s op een kaart weergeeft. Zo heeft de politie overzicht van welke camera’s waar hangen en waar zij opnames van maken. Mocht er bijvoorbeeld een inbraak zijn gepleegd in uw wijk, kijkt de politie in het systeem waar er camera’s hangen waar mogelijk iets op te zien is en neemt vervolgens contact op met de eigenaar van die camera’s. De politie kijkt dus niet live mee met de beelden.

Meer informatie treft u hier aan op de website van de politie.

Ik wil meedoen met Camera in Beeld, wat moet ik doen?
Fijn dat u wilt helpen ons bedrijventerrein veiliger te maken door mee te doen met Camera in Beeld.
U kunt hiervoor het online formulier invullen op de website van de politie. Uiteraard kunt u ook de gebiedsmanager of direct de wijkagent hierover inlichten.