Sluit menu

Poldermodel: De Winkelinrichter

01 mei 2017

Menno Tuns runt samen met zijn vrouw Yolanda De Winkelinrichter, dé plek voor een aantrekkelijk winkelinterieur. Van displays tot paspoppen en van toonbanken tot prijsetiketten. ‘Het is hard werken, maar het loopt prima. Het is goed, zoals het gaat.’

Bedrijf: De Winkelinrichter
Adres: Weerestraat 7
Werkzaamheden: Alles voor de winkelinrichting
Medewerkers: 5
Website: https://www.dewinkelinrichter.nl/ en nog 7 andere webshops voor winkelinrichting

Hoe kom je hier tussen de etalagepoppen terecht?

Ooit begon ik met tweedehands winkelmateriaal. Dat waren de tijden dat je bij De Bijenkorf voor praktisch geen geld honderd oude etalagepoppen kon ophalen. Die verkocht ik weer via De Havenloods, en later via een eigen winkel aan de Oude Binnenweg. Maar dat was logistiek onhandig. Toen in de jaren negentig deze bedrijfsunits te huur kwamen via het OBR, ben ik er meteen ingetrokken. Sindsdien verkoop ik steeds meer nieuwe materialen. Tien jaar geleden heb ik nummer 5 en nummer 7 gekocht. Zo krijg je nog meer binding met het pand. En met de Spaanse Polder natuurlijk! 

Aan wie lever je?

Vooral aan kleine winkels en kleinere organisaties; een modewinkel, een kaasboer, een supermarkt, een apotheek. Maar ook aan grotere organisaties; gemeentelijke instellingen en particulieren. Het gaat meestal niet om grote aantallen, het leveren van kleinere bestellingen is juist een van onze pluspunten. Hoewel we grote aantallen ook heel snel kunnen leveren.

Bevalt de plek jou?

Het bevalt mij hier prima. Ik heb een goede vriend, Jan Doma, als overbuurman en Van Nelle als naaste buur. Tegenover ons komt er ook weer wat meer reuring. Het enige jammere is de parkeeroverlast. Zeker sinds het vlakbij betaald parkeren is geworden en de milieuzone is ingesteld, parkeren veel mensen hier hun auto om ‘m goedkoop kwijt te zijn. Het mag gewoon maar leuk is anders, de echte bezoekers kunnen hun auto hierdoor lastig kwijt, wat af en toe echt een chaos aan geparkeerde auto’s oplevert. Tijd voor een blauwe zone of een andere oplossing?

Is internet een bedreiging voor een winkelinrichter?

Helemaal niet! We zijn er juist door gegroeid. Tegenwoordig verloopt negentig procent van onze omzet via internet. Kijk, ik krijg net een bestelling binnen van KLM Catering. Dacht je dat die vroeger iets in Rotterdam gingen kopen? We hebben hier twee pakketdiensten om de hoek, dus de verzending zit wel snor. En ook al verdwijnen er winkels, goede speciaalzaken blijven er altijd wel bestaan. Daar ben ik van overtuigd.